Klub Pickwickovcov (The Pickwick Papers) - Dickens, Charles: 1812-1870 1812-1870; Christovová, Drahomíra; Christovová, Drahomíra; Born, Adolf: 1930-2016; Kopřiva, Milan: 1929-1997 (Bratislava Mladé letá, 1980)
Pán Pickwick spolu s Winklom, Tupmanom a Snodgrassom zakladajú klub, putujú po Anglicku, posielajú ústrediu v Londýne svoje zápisky z dobrodružstiev. Cestou zažívajú množstvo príhod, častokrát humorných až stupídnych. Navštevujú zaujímavé miesta, ale zároveň sa zaujímajú aj o bežných ľudí. Na ceste vidiekom stretávajú zvláštneho Alfreda Jingla a jeho sluhu Joba Trottera, zo začiatku sa správajú priateľsky, no využijú naivitu pána Pickwicka a podvedú ho. Pickwick stretne aj svojho starého známeho p. Wardla, zažijú spolu množstvo dobrodružstiev, napríklad pri love na vtáky alebo na kriketovom turnaji.
Výslovnosť cudzích slov. Doslov: Na okraj románu Klub Pickwickovcov (Drahomíra Christovová). Ilustr. na tit. liste a predsádkach. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Dickens, Charles John Huffam, pseudonym Boz (anglický románopisec, hlavný predstaviteľ kritického realizmu. Nar. 07.02.1812 Landport, pri Portsmouthe, Anglicko - 08.06.1870 Higham, blízko mesta Rochester, Anglicko); romány autorské; historické romány; 19. stor; dobrodružné romány; cestopisné romány; humoristické romány; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov; Born, Adolf (bol český maliar, kresliar, ilustrátor, animátor, karikaturista a kostýmový výtvarník. * 12.06.1930 České Velenice, Česko - 22.05.2016 Praha, Česko); Kopřiva, Milan (bol významný český typograf. Graficky upravil asi 700 kníh a zhotovil desiatky plagátov, katalógov a príležitostných výtlačkov. * 22.11. 1929 Praha, Česko - 09.01.1997 Praha, Česko)