Biely džez : (White Jazz) - Ellroy, James: 1948- 1948- (Ikar, 2010)
Los Angeles, 1958: Mesto na počiatku novej éry plnej ziskov. Na prvý pohľad pokojné, ale len do tých čias, kým sa pavučina pekelného zla neomotá okolo jedného muža: Dava "Siláka" Kleina, člena losangeleskej polície, ktorého prenasledujú nemravné túžby a temné tajomstvá. Mafia chce, aby umlčal federálneho svedka. Okresný prokurátor chce, aby zastrašil komunistického politika. Howard Hughes chce, aby našiel špinu na herečku, ktorá ním pohrdla. Jeho nadriadený, náčelník detektívov, chce, aby vyšetril brutálnu vlámačku, ktorá by mohla vrhnúť zlé svetlo na najvyššie miesta losangeleskej polície. K tomu sa pridáva istý štátny zástupca, ktorý chce Kleina zničiť. Dave Klein bude čoskoro stáť tvárou v tvár malému peklu, na ktoré sa premenilo jeho mesto. Je to svet, ktorý stvoril, svet, z ktorého sa za každú cenu usiluje vyviaznuť živý. Rozpráva svoj príbeh: "Už mi ostala iba vôľa pamätať si to." Jeho hlas je sekaný, príkry, často pôsobí rovnako surovo ako udalosti, ktoré opisuje. Kleinova vôľa sa nás dotkne, vydesí ná