Dobytie Bastily 1 : (Mémoires d'un médecin) - Dumas, Alexandre: 1802-1870 (Hviezdoslavova knižnica, 1973)
Dobytie Bastilly, hisotrická mozaika o najbúrlivejších časoch francúzskych dejín, je vlastne pokračovaním románu Kráľovnin náhrdelník, v ktorom už vidieť, že sa schyľuje k veľkej povíchrici, už vidieť, že sa nad Francúzskom zbiehajú ťažké chmáry, a už počuť, že sa hrmenie z diaľky čoraz bližšie ozýva...