Posledná hra : (Poslednja igra) - Pulič, Nikola: 1926-2006 (Mladé letá, 1979)
Nikolaj Pulič sa narodil roku 1926 v Bicine pri Prokljanskom jazere, teda v tom istom kraji, kde sa odohráva aj dej jeho knihy. Posledná hra je jeho prvá kniha pre deti, napísal však niekoľko veľmi úspešných kníh pre dospelých. Pulič sa tu vracia k spomienkam na rodný kraj a vlastné detstvo, ktoré poznačila druhá svetová vojna.