Úprava a skúšanie vody pre parné kotly - Suran, Ladislav (Edícia energetickej literatúry, 1958)
V knihe sa píše o vlastnostiach, úprave a skúšaní vody na napájanie nízkotlakových a vysokotlakových kotlov. Kniha je zameraná na dnešné pomery a možnosti v našich energetických závodoch. Je určená pre pracovníkov v energetike a doprave so stredným a vyšším vzdelaním.