Úprava a skúšanie vody pre parné kotly - Suran, Ladislav; Pisárčik, Miloslav; Sychra, Metod; Holéczy, Pavol (Bratislava Slovenské vydavateľstvo technickej literatúry, 1958)
V knihe sa píše o vlastnostiach, úprave a skúšaní vody na napájanie nízkotlakových a vysokotlakových kotlov. Kniha je zameraná na dnešné pomery a možnosti v našich energetických závodoch. Je určená pre pracovníkov v energetike a doprave so stredným a vyšším vzdelaním.
Zoznam použitej literatúry. Tabuľková príloha.
Keywords: prírodné vedy; chémia; chémia vody; voda; hydrológia; druhy vôd; úprava vody; vody užitkové; parné kotly; parné generátory; systémy regulačné; nízkotlakové kotly; vysokotlakové kotly; energetika