Kronika ľudstva: S výhľadom do budúcnosti od Roberta Jungka : (Chronik der Menschheit) - Farkaš, Zdeněk; Kováč, Dušan: 1942-; Roháč, Ján: 1932-1980; kolektív autorov (Edícia kroník, 1992)
Unikátny prehľad dejín ľudstva zahŕňa udalosti od najstarších čias až do konca marca 2001. Už od svojho prvého vydania v roku 1992 táto kronika českým čitateľom ponúka na 1320 stranách výber najdôležitejších a najzaujímavejších historických faktov v prehľadnom usporiadaní, mimoriadne bohatou obrazovú dokumentáciu (viac než 3600 väčšinou farebných ilustrácií a dokumentov, reprodukcií umeleckých diel, fotografií a máp). V prílohe encyklopedické prehľady dejín 192 štátov, zoznamy pápežov a nositeľov Nobelovej ceny, menný register.