Florentský čarodejník : (A firenzei varázsló) - Murányi-Kovács, Endre: 1908-1968 (Mladé letá, 1960)
Svoje projekty a nápady uložil Leonardo da Vinci do zápiskov, ktoré sa nám bohužiaľ zachovali iba čiastočne, i to roztratené po celom svete. To však nijako nezmenšuje ich význam. Jeho dielo sa stalo majetkom celého pokrokového ľudstva a humanizmus a láska k človeku, ktorej zasvätil svoj život, môžu slúžiť za príklad aj dnes.