Chémia vody v energetike - Smekal, Miroslav (Alfa, 1973)
Hlavná funkcia vody v parnej elektrárni alebo teplárni je prenos tepelnej energie, či už vo forme kvapalnej, alebo parnej. Voda je tu akási krv, ktorá vo veľkých množstvách prúdi rôznymi zariadeniami.