Prehľad analytickej chémie: Príručky základných vedných odborov - Čerňák, Jozef; Polonský, Jozef (Edícia chemickej literatúry, 1970)
Analitická chémia je jedným z odborov chémie, ktorý skúma zloženie látok. Analýza je slovo gréckého pôvodu a znamená rozklad.