Prehľad analytickej chémie: Príručky základných vedných odborov - Čerňák, Jozef; Polonský, Jozef; Šinková, Zora; Kováčová, Klára (Alfa Bratislava, 1970)
Analitická chémia je jedným z odborov chémie, ktorý skúma zloženie látok. Analýza je slovo gréckého pôvodu a znamená rozklad.
Príručka je určená stredne technickým pracovníkom v rôznych odvetviach nášho hospodárstva.
Z obsahu: Stručné teoretické základy. Analytická chémia kvalitatívna. Kvalitatívna analýza organických látok. Vážková analýza - gravimetria. Odmerná analýza. Kvantitatívna analýza organických látok. Literatúra. Register.
Keywords: prírodné vedy; chémia; chémia analitická; analytická chémia; prehľady analytickej chémie; chémia kvalitatívna; chémia kvantitatívna; príručky chémie