Skleněné peklo : (The Glass Interno) - Scortia, Thomas Nicholas: 1926-; Robinson, Frank Malcolm: 1928- (Svoboda, 1983)
Supermoderný sklenený mrakodrap so šesťdesiatimi šiestimi poschodiami je pýchou spoločnosti Curtainwall. Pohľadnice, na ktorých je zachytený v noci, patria v miestnych obchodoch medzi najobľúbenejšie. Stáva sa symbolom mesta, no len do chvíle, kým sa z nepatrných iskričiek nerozhorí ničivý oheň. Nespútaný živel odhalí trhliny nielen v stavených metódach, ale aj v ľudských charakteroch. Súkromná spoločnosť kvôli väčšiemu finančnému zisku zanedbala protipožiarné predpisy a naviac má silný vplyv na umlčanie médií. Osudy ľudí spojených so stavbou mrakodrapu, no hlavne pohľad na dramatické udalosti, boj o záchranu ľudských životov, osobné nasadenie hrdinov v extrémne nebezpečných podmienkach - to všetko umožnilo autorskej dvojici Frank M. Robinson a Thomas N. Scortia napísať skvele vypointonované dielo, podľa ktorého bol nakrútený slávny katastrofický film s hviezdnym obsadením.