Tekumseh - Žiariaca Hviezda 1. zv.: Rozprávanie o boji červeného muža, napísané podľa starých prameňov : (Tecumseh - Strahlender Stern) - Steuben, Fritz: 1898-1981 (Stopy, 1979)
Kruté a krvavé bolo prenikanie belochov na indiánske územia. Bieli kolonisti kántrili Indiánom zverinu, vytláčali ich z rodných lovíšť, strieľali ich ako zver. A pomsta rozzúrených Indiánov nepoznala hraníc. V tých ťažkých časoch obe nepriateľské strany mali svojich hrdinov a vynikajúce osobnosti. Na strane Američanov to bol napríklad slávny zálesák Daniel Boon zvaný Kožená Pančucha, ktorý objavil a získal pre belochov územie Kentucky. Medzi Indiánmi mu vyrástol nebezpečný protivník v mladom a vnímavom Tekumsehovi. Hrdá a šľachetná duša, nezlomná odvaha a vôľa, sila osobnosti a prenikavý duch, ktorý budil obdiv a úctu, všetky tieto vlastnosti predurčili Takumseha k tomu, aby sa stal veľkým náčelníkom, jednou z najväčších postáv indiánskych dejín. Kniha približuje jeho osobnosť a život v čase keď Tekumseh z mladého bojovníka dozrieva v odhodlaného vodcu všetkých Indiánov. S jeho ďalšími osudmi sa môžete zoznámiť v knihe Veľký náčelník Tekumseh.