Obdivuhodné dobrodružstvá Marca Pola : (Die seltsamen Reisen des Marco Polo) - Meinck, Willi: 1914-1993 (Stopy, 1982)
Historicko - dobrodružný román o Marcovi Polovi. Prináša obraz Benátok v 13. storočí a životné osudy tohto dobrodružného cestovateľa od detstva až po dospelosť. O detstve a mládenectve šuhaja s fantáziou, v srdci ktorého blčala túžba cestovať, získavať zážitky a prežívať dobrodružstvá.