Obdivuhodné dobrodružstvá Marca Pola (Die seltsamen Reisen des Marco Polo) - Meinck, Willi: 1914-1993; Branko, Pavel: 1921-; Polakovič, Dušan: 1950-2016; Polo, Marco: 1254-1324 (Bratislava Mladé letá, 1982)
Historicko - dobrodružný román o Marcovi Polovi. Prináša obraz Benátok v 13. storočí a životné osudy tohto dobrodružného cestovateľa od detstva až po dospelosť. O detstve a mládenectve šuhaja s fantáziou, v srdci ktorého blčala túžba cestovať, získavať zážitky a prežívať dobrodružstvá.
O detstve a mládenectve šuhaja s fantáziou, v srdci ktorého blčala túžba cestovať, získavať zážitky a prežívať dobrodružstvá.
Ilustr. na front. Vysvetl. Výslovnosť cudzích mien a názvov. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Meinck, Willi (bol nemecký spisovateľ, autor dobrodružných kníh a cestopisov najmä pre mládež. * 01.04.1914 Dessau, Nemecko - 07.04.1993 Žitava, Nemecko); romány autorské; historické romány; Benátky (Taliansko); 13. stor; dobrodružné romány; próza; nemecká literatúra - texty; Benátky (Taliansko); Taliansko; Taliansko; pre čitateľov od 11 rokov; Branko, Pavel (nestor slovenskej filmovej kritiky, publicista, prekladateľ fikčnej a non-fikčnej literatúry, teoretik dokumentárneho filmu, historik, novinár a prekladateľ. Patrí k významným osobnostiam modernej slovenskej kultúry a je autorom mnohých publikácií z oblasti slovenskej kinematografie. Ako prvý na Slovensku sa začal systematicky zaoberať teóriou non-fiction filmu. * 27.04.1921 v Terste, Taliansko -); Polakovič, Dušan (bol slovenský maliar, ilustrátor, volnej grafike a satirickej kresby. Vystavoval po celom svete, jeho práce získali množstvo ocenení. * 01.10.1950 Bratislava - 13.05.2016 Bratislava, Slovensko); Polo, Marco (bol benátsky kupec, ktorý sa preslávil svojimi správami o cestách v Číne. Bol to prvý Európan, ktorý podrobnejšie poznal východnú Áziu. * 15.09.1254 ostrov Korčula alebo Benátky, Taliansko - 08.01.1324 Benátky, Taliansko)