Niečo o mačkách.. - Trojan, Karel (Živočíšna výroba - Knižnica drobnochovateľa, 1982)
Autor ako v úvode uvádza, rozpráva o mačkách, ako ich videl, poznal, čítal o nich, s trochu zoologickým, ale viac zootechnickým pohľadom, o ich chove, dobornom rozdeľovaní, výžive a úprave, aby sa páčili a boli krásne.