Mayday : (Mayday) - Block, Thomas Harris: 1945- (Smena, 1982)
Cestujúci sú na svojich miestach, motory sa roztáčajú, veža dáva povolenie k štartu. Pasažier John Berry, amatérsky pilot na obchodnej ceste do Tokia, má, rovnako ako ostatné, pocit, že začína ďalší bežný rokov jedného z najmodernejších dopravných lietadiel. Lenže toto zdanie v prípade letu 52 spoločnosti Pacific Global trvá len do chvíle, než je lietadlo zasiahnuté strelou z vojenskej stíhačky, ktorá vykonáva štátom nepovolenú skúšku nové zbrane. V tej chvíli začína v lietadle boj o prežitie. Podarí sa Johnovi Berrymu zachrániť lietadlo a životy pre živších?