Anna Vickersová : (Ann Vickers) - Lewis, Sinclair: 1885-1951 (Knihy srdce, 1974)
Hrdinkou je mladá energická Američanka, ktorá nachádza uspokojenie v hnutí sufražetek, stáva sa sociálnou pracovníčkou a neskôr riaditeľkou ženskej donucovacie pracovne. Jej citový život úzko súvisí s bojom za základné ľudské práva, ktorému venuje najlepšie roky svojho života.