Babbitt : (Babbitt) - Lewis, Sinclair: 1885-1951 (Svetová tvorba, 1966)
Vrcholné dielo autorovo, v ktorom vytvoril typ priemerného meštiaka, ktorého hlavným ideálom je dobré bydlo. V jeho osudoch a myslenia zpodobil perom pravdy a satiry spôsob života a názory dobre situovaných amerických občanov, ktorí sa zhodujú v názore, že robotnícka trieda sa musí držať skrátka, a chápu americkú demokraciu ako systém, ktorý neznamená rovnosť majetku, zato však vyžaduje zdravú jednotu v myslení, v obliekaní, vo vyjadrovaní a v názoroch na maliarstva a mravnosť.