Muž spod zeme : (The Underground Man) - Macdonald, Ross: 1915-1983 (Členská knižnica Pravda, 1978)
Leww Archer, detektív, sa jedného rána v Los Angeles zoznámi s Ronnym a jeho sympatickou mladou matkou. Netuší, že sa tým začína tragický príbeh a že po Ronnym bude musieť pátrať po celom kalifornskom pobreží a objaviť dve vraždy, kým sa mu podarí navrátiť chlapca matke. A v spleti zložitých osobných vzťahov a zabudnutých vášní odhalí stopy starého zločinu... i to z čoho pramení zdanlivo nepochopiteľné zúfalstvo mladých ľudí, vyrastajúcich síce uprostred blahobytu, ale pociťujúcich nedostatok rodičovskej lásky. Preto nečudo, že utekajú od bohatstva a dávajú prednosť citu.