Ako sa dorozumievajú živočíchy (O čem govorjat životnyje) - Stiškovskaja, Ljudmila Leonidovna; Gardošová, Viera: 1942-; Ambrušová-Trizmová, Johana: 1958-2002; Imro, Igor: 1943-; Belanová, Magdaléna (Bratislava Príroda, 1984)
Naša kniha je venovaná rozprávaniu o tejto zaujímavej vede a o výsledkoch jej výskumu.
Z obsahu: Čo je bioakustika. Trocha histórie: Aristoteles, Leonardo da Vinci a ruskí lovci. Od notových znakov po fonotéky. Každá reč je iná: Signály zo vzduchového mechúra. Prečo sú žaby také hlučné. Škorec, a mňaučí. Ako sa dorozumievajú cicavce. Kto ako počuje. Šampióni sluchu. Prečo sa zaujímame o reč živočíchov. Plizšie k prírode... Literatúra. 36 zázn. v slov. a češ.
Keywords: zoológia; zvieratá; živočíchy; bioakustika; dorozumievanie živočíchov; reč zvierat; Ambrušová-Trizmová, Johana (slovenská výtvarníčka, grafička, typografka, ilustrátorka. * 22.04.1958 Trnava, Slovensko - 2002 Slovensko); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -); škorec; žaba; kobylky; vlk; pes; netopiere; motýle; líška; medveď biely; srnec hôrny; ryby; výklady populárno-náučné