Minilexikon všeobecnej chémie - Fajnor, Vladimír Štefan: 1946-; Šingliar, Igor; Šimeková, Jela (Bratislava Alfa, 1990)
Kniha je určená pre širokú čitateľkskú verejnosť a žiakov rôznych cyklov škôl.
Z obsahu: Predhovor. Predmet a vývin chémie. Základné pojmy a zákony. Štruktúra atómov. Chemická väzba. Skupenské stavy. Chemické reakcie. Chemické rovnice. Chemické výpočty. Register.
Keywords: prírodné vedy; chémia; chémia všeobecná; slovníky chemické; Fajnor, Vladimír Štefan (slovenský chemik, publickuje v obore. * 1946 Slovensko -)