Návrat márnotratnej dcéry 1. zv. (Tieta do Agreste) - Amado, Jorge: 1912-2001; Oleríny, Vladimír: 1921-2016; Oleríny, Vladimír: 1921-2016; Minarovič, Marián: 1946- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1987)
Román známeho brazílskeho autora. Dramatické osudy niekdajšej pastierky kôz a neskôr bohatej majiteľky luxusného nevestinca...
Doslov: O ľudovej balade a umelej poézii (Vladimír Oleríny). Rozlož. tit. list.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; realistické romány; romány o ženách; próza; brazílska literatúra - texty; Amado, Jorge (bol brazílsky spisovateľ. Roku 1947 bola Brazílska komunistická strana zakázaná a Amado bol nútený s celou rodinou emigrovať . Od 1950 do 1952 žil v Československu , kde sa narodila jeho dcéra Paloma. * 10.08.1912 Itabuna, Brazília - 06.08.2001 Bahia, Salvador, Brazília); Oleríny, Vladimír (bol slovenský prekladateľ, literárny historik. Popredný prekladateľ zo španielskej a portugalskej literatúry, priekopník literárnej hispanistiky na Slovensku. Preložil niekoľko desiatok básnických, prozaických a dramatických diel zo španielskej literatúry. Autor mnohých štúdií a článkov o tejto literatúre. * 15.07.1921 Banská Bystrica, Slovensko - 29.04.2016 Bratislava, Slovensko); Minarovič, Marián (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, umelecká fotografia a film. * 28.05.1946 v Bratislave, Slovensko -)