Návrat márnotratnej dcéry 2. zv. (Tieta do Agreste) - Amado, Jorge: 1912-2001 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1987)
V románe Návrat márnotratnej dcéry autor nezachycuje iba príbehy, ktoré hrdinka bezprostredne zažíva, ale aj jej duševné stavy, myšlienky, nálady, a to nielen v úzkom rodinnom kruhu, ale i konfrontácii s agrestským obyvateľstvom, Tietinymi prvými milencami, obdivovateľmi, priateľmi i neprajníkmi. Amado si vybral hrdinku z prostredia, ktorému je cudzia pokrytecká morálka, čo mu umožňuje vykresliť život obyvateľov mestečka s iróniou, poukázať na mnohé spoločenské neduhy, ako sú chamtivosť, nečestnosť, faloš a pretvárka. Dramatické osudy niekdajšej pastierky kôz a neskôr bohatej majiteľky exkluzívneho nevestinca, ktorá rozvíri pokojnú hladinu života v Agreste, sú podané v pestrom kaleidoskope udalostí s typickým amadovským zmyslom pre humor.