Hnízdo : (Een veilig, stinkend nest. Op de rand van het nest. De laatste uit het nest) - Remoortere, Julien van: 1930- (Svoboda, 1980)
V autobiografickej románovej trilógii, ktorej prvý diel Bezpečné, zasmrádlé hnízdo získal cenu nakladateľstva Reinaert, kreslí flámsky prozaik a dramatik obraz Belgicka v dobe tesne pred druhou svetovou vojnou, za vojny a v niekoľkých povojnových rokoch.