Wiesbadenský kongres : (Der Wiesbadener Kongress) - Vogt, Walter: 1927-1988 (Tvorba národov, 1980)
W. Vogt vo svojom románe zobrazil život lekárov a zamestnancov švajčiarskeho sanatória, ktoré dostalo subvenciu na vedecký výskum. Vo vrcholne groteskných situáciách poukazuje na systém subordinácie lekárov, pričom si osobitne berie na mušku šéfa nemocnice dr. Nagela, ktorý má na medzinárodnom kongrese vo Wiesbadene predniesť referát a ktorý chce celú slávu vyplývajúcu z výskumu strhnúť na seba. Pritom však vychádza najavo, že ide len o pseudovýskum...