Dejiny Slovenska slovom i obrazom 2 - Butvin, Jozef: 1918-1991; Kostický, Bohumír: 1932-1991; Vartíková, Marta: 1928-; Brož, Robert: 1939-2011 (Martin Osveta, 1981)
Dejiny Slovákov a národností žijúcich na území Slovenska - od uhorskej buržaáznej revolúcie v rokoch 1848-1949 až po súčasnosť.
Keywords: dejiny slovenské; stredoveké dejiny; novoveké dejiny; Slovensko; Butvin, Jozef (bol slovenský historik. Okrem pedagogickej činnosti venoval aj literárnej kritike a písaniu historických štúdií a príručiek pre učiteľov dejepisu. * 18.06.1918 v Spišskom Hrušove, okr. Spišská Nová Ves, Slovensko - 1991 v Bratislave, Slovensko); Brož, Robert (bol slovenský typograf, ilustrátor, dizajnér a knižný grafik. Je autorom mnohých plagátov a ex libris. Pôsobil vo vydavateľstvách Osveta a Neografia v Martine. Viackrát prevzal cenu dizajnér najkrajšej knihy roka v rámci Československa aj samostatného Slovenska. *1939 Čelákovice, pri Prahe, Česko - 23.11.2011 v Banskej Bystrici, pochovaný je v Martine, Slovensko); Slovensko; Červeňanský, Mikuláš (slovenský reštaurátor a múzejník. * 1939 Slovensko - 2005 Slovensko); Kostický, Bohumír (Slovenský historik, archivár a múzejnej pracovník. * 1932 Slovensko - 1991 Slovensko)