Dobrák Šimon : (Simon-la-Bonté) - Ayguesparse, Albert: 1900-1996 (Úsvit, 1980)
Robotník Šimon Corbier, vojak Armády spásy a prostitútka Rita, dvaja ľudia, ktorí sa úplne náhodne stretávajú v nočnom veľkomeste a začínajú spoločný život.