Liška Bystrouška - Těsnohlídek, Rudolf: 1882-1928 (Klub čtenářů, 1964)
Líška Bystrouška - knižne 1920, lyrická rozprávka, podľa tohto diela napísal Leoš Janáček operu Príhody líšky Bystroušky. Líšku Bystroušky neskôr pre Československý rozhlas a gramofónové platne nahovoril brnenský rodák a herec pražského Národného divadla Karel Höger.