Liška Bystrouška - Těsnohlídek, Rudolf: 1882-1928; Jelínek, Milan; Chloupek, Jan: 1928-2003; Lolek, Stanislav: 1873-1936; Hála, Rudolf: 1892-1968; Horečka, Svatopluk: 1929-2006; Janáček, Leoš: 1854-1928 (Státní nakladatelství krásné literatury a umění Praha, 1964)
Líška Bystrouška - knižne 1920, lyrická rozprávka, podľa tohto diela napísal Leoš Janáček operu Príhody líšky Bystroušky. Líšku Bystroušky neskôr pre Československý rozhlas a gramofónové platne nahovoril brnenský rodák a herec pražského Národného divadla Karel Höger.
Vydavatelská poznámka (Jan Chloupek, Milan Jelínek). Nářeční slovníček a vysvětlení nespisovných slov.
Keywords: Těsnohlídek, Rudolf, vlastným menom Arnošt Bellis (bol český spisovateľ, básnik, dramatik, novinár a prekladateľ. Preslávil najmä svojou bájkou o líške Bystroušce. * 07.06.1882 Čáslav, Česko - 12.01.1928 Brno, Česko); poviedky autorské; lyrické rozprávky; poviedky o zvieratách; humoristické poviedky; próza; česká literatúra - texty; Janáček, Leoš (bol svetovo uznávaný český hudobný skladateľ klasickej hudby. Je cenený predovšetkým pre nezvyklou melodiku, vychádzajúci z ľudovej hudby moravských regiónov, najmä Slovácka a Lašské. Vo svete je známy hlavne vďaka svojim Operate , orchestrálne-vokálnímu dielu Glagolská omše , Sinfoniettě , symfonickej básni Taras Bulba a komorným skladbám, predovšetkým sláčikovým kvartetům. Nar. 03.07.1854 Hukvaldy, Česko - 12.08.1928 Ostrava, Česko); slovník nárečových výrazov; Lolek, Stanislav (bol akademický maliar, grafik a ilustrátor. Autor kresieb k populárnej knižke Liška Bystrouška a maliar, ktorého obrazy boli od dvadsiatych rokov minulého storočia vydávané ako učebné pomôcky pre školy. * 10.11.1873 v Palonín, neďaleko Loštíc, Česko - 09.05.1936 v Uherskom Hradišti, Česko - pochovaný je na cintoríne v Mařatice); Hála, Rudolf (bol český grafik, bibliofilie, typograf. Bol redaktorom časopisu Typografia. * 25.02.1892 Praha, Česko - 14.09.1968 Praha, Česko)