Ako hovoriť, aby nás tínedžeri počúvali: Ako počúvať, aby nám tínedžeri dôverovali: Rady pre rodičov detí od 10 do 18 rokov - Faber, Adele; Mazlish, Elaine (Computer Press, Albatros Media, 2013)
Názorný a zrozumiteľný návod, ako vychádzať s tínedžermi. Názov presne vystihuje obsah knihy. Ukážkové dialógy a situácie riešia, ako s tínedžermi hovoriť, aby slová dospelých brali vážne, a poskytujú rady, ako tínedžerom načúvať, aby v dospelých videli partnera, a nie nepriateľa. Autorky využívajú svoje skúsenosti zo seminárov s rodičmi a ich dospievajúcimi deťmi.