Ako sa liečiť vhodnou stravou: Čo jesť, a čo nejesť pri konkrétnych chorobách: Vitamíny, bylinky, potravinové doplnky. (Der Lebensmittendoktor) - Zittlau, Jörg: 1960-; Nekolová, Lívia; Sodomka, Martin; Dvořáčková, Petra; Vilímská, Iva; Micek, Jaromír; Auingerová, Ivana (Computer Press, Albatros Media Brno, 2012)
Viete, akú vhodnú stravu, aké vitamíny, minerály a stopové prvky máte svojmu telu poskytnúť pri konkrétnych ťažkostiach, aby ste zmiernili ich prejavy alebo dokonca ich odstránili? Túto knihu napísal lekár a poradí vám, ako môžete prostredníctvom vhodnej stravy liečiť 55 rôznych ochorení či chronických problémov.
V knihe nájdete: * Choroby a zdravotné problémy, akými sú napr. akné, alergie, bolesti hlavy a migréna, bolesti hrdla, citlivosť na počasie, cukrovka, depresie, dna, hučanie v ušiach, hyperaktivita, kinetóza, kožné problémy, lupienka, nadváha, nadúvanie, opar, osteoporóza, poruchy spánku, prechladnutie, reuma, stav po nadmernom požití alkoholu, unavené oči, vypadávanie vlasov, vysoký alebo nízky krvný tlak, zápach z úst, zápcha, žlčníkové problémy a veľa ďalších ťažkostí.
* Užitočné rady, čo pri konkrétnej chorobe radšej nejesť, a čo naopak naše telo potrebuje a vyžaduje.
* Zaujímavé tipy na bylinky a iné prírodné zdroje, odporúčania a návody na prípravu čajov, sirupov a obkladov.
* Konkrétne potravinové doplnky, dostupné v lekárňach, ktoré autor odporúča v prípade, ak strava neposkytuje dostatok liečivých látok.
* Prehľad vitamínov, minerálov a ďalších biologických látok potrebných pre naše zdravie a prírodných zdrojov, v ktorých sa nachádzajú.
* Ďalšie praktické rady na zlepšenie svojho zdravotného stavu.
Z obsahu: Čo vám táto kniha prinesie? Impulzy k liečeniu seba samého. Vedecké podklady. Najdôležitejšie biologické látky pre vaše zdravie. Minerály. Vitamíny. Ktorá potravina na akú chorobu? Rady pre 55 najčastejších ochorení a ťažkostí. Register.
Keywords: zdravoveda; zdravá výživa; potraviny; výživa liečebná; starostlivosť o zdravie; choroby ľudské; životný štýl; zdravotné problémy; liečebné metódy; terapie liečebné; Zittlau, Jörg (nemecký novinár, spisovateľ faktografickej literatúry. Vyštudoval filozofiu, biológiu a športovú medicínu. Vydal veľa bestsellerov o prírodných liečivých postupoch, psychológii a stravovaní. Žije s rodinou v Brémach. * 1960 v Düsseldorfe, Nemecko -); alternatívna medicína