Asertivita (nejen) na pracovišti: Jak si vážit sám sebe a nenechat se využívat - Novák, Tomáš: 1946- (BizBooks, Albatros Media, 2012)
Tomáš Novák predstavuje asertivitu ako komunikačný systém podporujúci ľudské sebavedomie, umožňujúci uvedomiť si vlastnú cenu a vymedziť si osobný cieľ i reálny a korektný postup, ako sa k nemu prinajmenšom priblížiť. Autor vychádza zo svojej bohatej praxe a za pomoci množstva príkladov z kurzov asertívnej metódy vysvetľuje, ako povedať, čo skutočne chcete a ozvať sa, keď si niečo neželáte, ako mať radosť, keď vám bude vyhovené, a ako uniesť, keď vám vyhovené nebude.