Myšlienkové mapy pre deti: Rýchla cesta k úspechu nielen v škole : (Mind maps for kids) - Buzan, Tony: 1942- (BizBooks, Albatros Media, 2014)
Myšlienkové mapy sú najefektívnejšou súčasnou pomôckou na premýšľanie. Tony Buzan je ich "vynálezca" i najväčší propagátor. V tejto knihe ich prístupnou a zábavnou formou predstavuje mladším čitateľom. Kniha deťom pomôže zefektívniť písanie poznámok a učenie, skrátiť dobu strávenú nad domácimi úlohami, rozvíjať kreativitu a predstavivosť, zlepšiť pamäť. Naučia sa nielen zefektívniť prácu do školy, ale aj ako naplánovať narodeninovú oslavu bez toho, aby na niečo zabudli, alebo ako napísať list.