Myšlenkové mapy pro studenty: Učte se efektivně a nastartujte svou kariéru - Černý, Michal; Chytková, Dagmar (BizBooks, Albatros Media, 2014)
Schopnosť učiť sa efektívne a pamätať si veľa informácií môžete stále zlepšovať. Myšlienkové mapy sú výborným nástrojom pre študentov, pretože rozvíja kreativitu a zaisťujú prechod od memorovania k pochopeniu učiva. Neslúžia primárne k tomu, aby sa človek dobre naučil na skúšky, ale mali by rozvíjať myslenie ako také. Schopnosť rýchlej analýzy, hľadanie systému a súvislostí alebo napríklad práca s asociáciami sú dôležité pre život a prácu po škole. Autori sa venujú predovšetkým oblastiam, ktoré súvisia s vysokoškolským štúdiom. Na príkladoch popisujú, ako pomocou myšlienkových máp: - čítať odborné texty - písať odborné texty - písať poznámky z prednášok - robiť zápisky z humanitných kníh a článkov - robiť zápisky z prírodovedných kníh a článkov - pripravovať prezentácie - organizovať čas - pracovať na projektoch a mnoho ďalšieho. Kniha bude zdrojom inšpirácie pre každého, kto sa rozhodne myšlienkové mapy na vysokej škole využívať. Ďalší zdroj informácií predstavuje web Myslenkove-mapy.cz alebo knihy Tonyho Bu