Strečing - anatómia: Váš ilustorovný sprievodca pre zvýšenie pružnosti vášho tela - Ramsay, Craig; Hajduková, Michaela; Conklin, Johathan; Aiza, Hector; Bucklin, Linda; Bazala, Jan; Zigová, Soňa (CPress, Albatros Media Brno, 2015)
Strečing nie sú len cviky vykonávané pred "skutočným" cvičením, ale nevyhnutný predpoklad pre získanie zdravého, pružného tela. Vďaka tejto knihe úplne pochopíte, ako fungujú vaše svaly, pretože nazriete doslova pod ľudskú kožu. Okrem popisu jednotlivých fáz cvikov uvidíte, ktoré svaly sú aktívne a dozviete sa tipy a odporúčania, ako cviky vykonávať. Autor vás prevedie strečingovou zostavou zameranou na všetky hlavné svalové skupiny od hlavy až po päty.
Nájdete tu tiež rýchly strečingový program, ideálny pre tých, ktorí sa chcú cítiť a vyzerať výborne, ale nemajú vždy čas stihnúť celú zostavu. Kniha obsahuje aj kapitoly venované cvikom pre tehotné, cvičeniu s partnerom alebo cvikom do kancelárie ľ cvičiť možno v rôznych situáciách. Novinkou je cvičenie na penovom valci, ktoré umožňuje tzv. myofasciálnu masáž na odstránenie stuhnutosti a bolesti svalov. Každý cvik je jasne popísaný krok za krokom a doplnený farebnými fotografiami a podrobnými anatomickými ilustráciami znázorňujúcimi cieľové svalové skupiny.
Ak budete dodržiavať starostlivo zostavený režim, môžete si prostredníctvom cvikov predĺžiť svaly, zlepšiť svalovú koordináciu, zvýšiť pružnosť svojho tela, zvýšiť kardiorespiračnú vytrvalosť, zbaviť sa bolesti dolnej časti chrbtice, zvýšiť spaľovanie kalórií, zmierniť účinky starnutia, pozdvihnúť svojuenergiu či znížiť stres. Strečing ľ anatómia proste nabáda k "dobitiu bateriek" v tele i v mysli.
Z obsahu: Strečingová zostava. Cviky s partnérom. Tehotenské cviky. Kancelársky strečing. Cviky s penovým valcom. Extrémny strečing. Rýchly strečingový program.
Keywords: šport; strečing; svaly ľudské; anatómia človeka; telesné cvičenia; svalová sústava; kostrové svalstvo; fitness; posilňovanie svalstva; formovanie postavy; príručky športové