Svetové dejiny 1: Prehľad dejín praveku, staroveku a stredoveku do roku 1492 - Damankoš, Marián: 1975-; Kónya, Peter: 1966-; Kónyová, Ľudmila (Eurolitera Bratislava, 2008)
Predkladaná práca je rozdelená do štyroch častí - Úvod do dejepisu, Pravek, Starovek a Stredovek. Pri uvedenom delení som rešpektoval učebné štandardy a učebné osnovy pre žiakov štvorročných a osemročných gymnázií na Slovensku v snahe podať ucelený prehľad svetových dejín a predložiť učebné texty pre maturantov... Autor.
Určené študentom a pedagógom gymnázií a stredných odborných škôl.
Literatúra. Menný register.
Keywords: spoločenské vedy; dejiny svetové; svetové dejiny; pravek; starovek; staroveké orientálne štáty; Mezopotámia - staroveká; Egypt - staroveký; Blízky východ - staroveký; India - staroveká; Čína - staroveká; Grécko - staroveké; Rím - staroveký; stredovek; sťahovanie národov a barbarské štáty; Franská ríša; Byzantská ríša; Arabská ríša; Francúzsko - stredoveké; Anglicko - stredoveké; Nemecko - stredoveké; etnogenéza Slovanov; Slovania; Český štát v stredoveku; Poľsko - stredoveké; Rusko - stredoveké; cirkev stredoveká; spoločnosť stredoveká; učebnice stredoškolské