Svetové dejiny 3: Prehľad dejín 20. storočia 1914-1991 - Damankoš, Marián: 1975- (Nová maturita - Svetové dejiny, 2005)
Publikácia Svetové dejiny III. (20. storočie, 1914 - 1991) je rozdelená do piatich celkov a 36 kapitol. Prvé štyri celky predstavujú chronologický prehľad svetových dejín 20. storočia s cieľom čitateľovi priblížiť udalosti prvej a druhej svetovej vojny, medzivojnového obdobia a studenej vojny. V závere knihy sa autor nevyhol popisu aktuálnych udalosti na blízkom východe.