Štát a právo v európskom myslení - Krsková, Alexandra: 1942- (Vysokoškolské učebnice, 2002)
Kniha je systematickým, zrozumiteľným sprostredkovaním základných smerov uvažovania o štáte a práve v európskej histórii. Autorku k nej prividlo úsilie lepšie pochopiť duchovnú dimenziu európskej integrácie, hodnoty, ktoré sa rodili medzi antickým Olympom, židovským Sinajom a kresťanskou Golgotou, aby sa stali zdrojom identity a životnej sily západnej civilizácie.