Základné pojmy fyziky tuhých látok: Kryštálová mriežka - Frei, Václav: 1930-2011 (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1975)
pomôcka: Táto príručka nie je určená žiakom, ale učiteľom. Je to odborná, nie didaktická pomôcka: Chce dať učiteľovi predovšetkým hlbšie fyzikálne poznatky v tejto oblasti.