Dobrý deň, pán Ampére - Borec, Tomáš: 1938- (Edícia chemickej literatúry, 1979)
V publikácii sú zaradené tie jednotky, ktoré boli pomenované na počesť slávnych vynálezcov a učencov, ako boli Volta, Newton, Watt, Pascal, Torricelli, Hertz, Joule, Lambert, Maxwell, Röntgen, Stokes, Tesla, Torricelli, Webwr, Ohm, atď. Jednotky sú zoradené v abecednom poriadku na spôsob hesiel encyklopédie. Každé heslo má dve časti, odbornú a vo väčšine prípadov aj beletristickú.