Madam Curie : (Madame Curie) - Curie, Eva: 1904-2007 (Klub mladých čitateľov, 1970)
Rozprávanie Evy, dcéry Márie Curie-Sklodowskej, svetoznámej fyzičky je zobrazenie jej obetavého života, šľachetných ľudských vlastností, bystrého umu, vytrvalosti a húževnatosti pri práci. Epocha fyzikálnych výskumov sa začala objavením rádioaktivity a fyzikálnych dejov v atómovom jadre. Mária Curie-Sklodowská ruka v ruke svojím mužom Petrom a spolupracovníkmi oddelila z uránovej rudy dva dovtedy neznáme chemické prvky polónium a rádium a stanovila ich fyzikálne a chemické vlastnosti.