Einstein: Život, smrť, nesmrteľnosť : (Ejnštejn: žizň, smertĺ, bessmertije) - Kuznecov, Boris Grigorievič (Odborná literatura pro učitele, 1986)
Kniha o vedcovi a mysliteľovi, ktorý svojou prácou, svojím životom vytváral základné rysy vývoja modernej fyziky.