Do atómového veku sa vchádza cez Paríž : (Frédéric Joliot-Curie) - Šaskoľská, M. (Periskop, 1969)
Paríž, Curieovci, rádioaktivita, atóm. Autorka venuje pozornosť F. Joliota-Curieho ako neúnavného bojovníka za mier, predsedu Svetovej rady mieru. Väčšinu fotografií uverejnených v knihe široká čitateľská verejnosť nepozná.