Základy sociológie - Sopóci, Ján: 1955- 1955-; Búzik, Bohumil (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 2006)
Cieľom tejto učebnice je predstaviť študentom sociológiu a sociologický pohľad na spoločnosť.