Kniha džunglí: 1.-2. /kniha/ (The Jungle Boo. The Second Jungle Book) - Kipling, Rudyard Joseph: 1865-1936 (Dobré slovo, 1984)
Krásny dobrodružný príbeh Maugliho - chlapca, ktorý vyrastie medzi zvieratami v divokej džungli, splynie s ňou a stane sa jej súčasťou.