Kniha džunglí: 1.-2. /kniha/ (The Jungle Boo. The Second Jungle Book) - Kipling, Rudyard Joseph: 1865-1936; Kuznámyová-Bruothová, Ada; Machaj, Vladimír: 1929-2016; Kopřiva, Milan: 1929-1997 (Bratislava Mladé letá, 1984)
Krásny dobrodružný príbeh Maugliho - chlapca, ktorý vyrastie medzi zvieratami v divokej džungli, splynie s ňou a stane sa jej súčasťou.
"Ľudské mláďa. Odchovanec vlkov. Mrštný ako had. Rýchly ako panter. Stane sa lovcom - lovcom lovcov.
Ilustr. na front., tit. liste a predsádkach. Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: Kipling, Rudyard Joseph (bol britský spisovateľ, novinár a básnik, prvý britský nositeľ Nobelovej ceny za literatúru (1907). * 30.12.1865 Bombaj, India - 18.01.1936 Londýn, Anglicko); Machaj, Vladimír (bol slovenský akademický maliar, ilustrátor, grafik, prvý výtvarník s akademickým vzdelaním aj pre známkovú tvorbu. Dcéra Elena Lazarová. * 08.12.1929 Martin, Slovensko - 25.11.2016 Martin, Slovensko); Kopřiva, Milan (bol významný český typograf. Graficky upravil asi 700 kníh a zhotovil desiatky plagátov, katalógov a príležitostných výtlačkov. * 22.11. 1929 Praha, Česko - 09.01.1997 Praha, Česko); romány autorské; dobrodružné romány; príbehy o zvieratách; chlapčenské romány; sfilmované romány; próza; anglická literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov