Tamilské listy : (Tamilské listy) - Hovorka, Jaroslav: 1925-2009 (Svetom, 1983)
Netradične poňatý, formou dopisov písaný cestopis predstavuje mozaiku z čriepkov sociálne spoločenských, ekonomických i politických problémov, vyťažených zo všetkých sfér života nielen v Tamilsku, ale v Indii vôbec.