Tamilské listy (Tamilské listy) - Hovorka, Jaroslav: 1925-2009; Pitoňák, Jozef; Horňáčková, Anna; Števčeková, Daniela (Bratislava Obzor, 1983)
Netradične poňatý, formou dopisov písaný cestopis predstavuje mozaiku z čriepkov sociálne spoločenských, ekonomických i politických problémov, vyťažených zo všetkých sfér života nielen v Tamilsku, ale v Indii vôbec.
Ilustr. na front. a predsádkach.
Keywords: India; príbehy autorské; cestopisy; Hovorka, Jaroslav (vynikajúci český spisoavteľ a lekár. Napísal 27 kníh. * 02.09.1925 Chrudim, Česko - 2009 Česko); cestopisné listy; zemepis; geografia; reportáže; próza; česká literatúra - texty; India