Tiene bieleho orgovánu - Široká, Zuzana: 1979- (Ikar Bratislava, 2014)
Rodina Ďumbierovcov sa navonok ničím nelíši od iných ľ zdá sa, že žijú svoj splnený sen, bývajú v krásnom novom dome uprostred čarovnej záhrady a tešia sa zo zdravých detí. Je to však len ilúzia. Tiene z minulosti im pripomínajú, kto sú a aká krv prúdi v ich žilách. Pod kríkom bieleho orgovánu náhodne objavia človeka, ktorý očividne neopustil svet dobrovoľne. Kto to bol a čo má spoločné s rodinou? Pozná niekto jeho tajomstvo, a ak áno, ostane naďalej utajené? Každý z členov rodiny má svoj vlastný príbeh a... každý mlčí.
Keywords: romány autorské; realistické romány; detektívne romány; rodinné prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; Široká, Zuzana (slovenská spisovateľka, marketingová manažérka a prekladateľka z nemeckého jazyka. * 14.03.1979 Rožňava, Slovensko -)